Valgurikkast kinoajahust pitsapõhi.
1,5 dl kinoajahu
1 sl fiberhuski
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
0,5 sl oliiviõli
0,5 dl vett
pintseldamiseks veel oliiviõli
Sega kõik kuivad ained kausis hoolega omavahel. Lisa õli ja vesi ning sega spaatliga ühtlaseks.
Lase tainal mõned minutid paisuda, siis kummuta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vormi märgade käte abil pitsapõhjakujuliseks.
Pintselda pealt oliiviõliga, siis küpseta 225-kraadise ahju keskosas u 10 minutit.
Võta ahjust välja, kata meelepäraste komponentidega. Küpseta veel 15-20 minutit.
Lõika valmis pitsa tükkideks ja serveeri kohe.
Retsept on Rootsi ajakirjast "Glutenfri matlust" (3/2017)
Gluteenivaba pitsapõhi
Valgurikkast kinoajahust pitsapõhi.