Praetud meripoisurid (Barbounia Tiganita)

Kreekapärane viis meripoisurite valmistamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

12 meripoisurit (u 700 g)

1 dl nisujahu

soola ja musta pipart

praadimiseks oliiviõli

sidrunimahla peale pigistamiseks

Valmistamine

Vajadusel roogi kalad ja eemalda soomused. (Seda võib ka kalakaupmees teha).

Loputa kalad, patsuta kuivaks ja maitsesta soolaga. 

Maitsesta jahu soola-pipraga, kasta kalad jahusse ja raputa liigsest jahust puhtaks. 

Kuumuta pannil u 1 cm oliiviõli, siis prae kalad keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldseks ja krõbedaks. Ära panni üle koorma - see alandab liialt õli temperatuuri ja kala ei küpse korralikult. 

Tõsta praetud kalad korraks köögipaberile tahenema. Pigista peale sidrunimahla ja serveeri värske salatiga. 

Loe veel:

Retsept siit ja siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 21.08.2023 10:12

Ostsime Viimsi Taluturult prooviks roogitud meripoisureid - varem polnud neid Eestis müügil näinud. Väga lihtne viis valmistamiseks ja väga maitsvad. Natuke oli tõesti luid palju, aga kõik sõid isuga (sh lapsed - 10,12,14 ja ämm - 87) ja keegi ei kobisenud :)