Õisoad peekoni ja pähklitega

Õisubade (Phaseolus coccineus) valmistamine on võrreldes tavaliste roheliste (nn türgi) ubadega (Phaseolus vulgaris) keerulisem, sest tuleb eemaldada ka kiud. Aga maitsevad hästi ja eriti armastavad neid süüa britid. Mida nooremad kaunad, seda maitsvamad ja mida vanemad kaunad, seda kiulisemad.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g õisube

4-5 viilu läbikasvanud suitsupeekonit

peotäis kestadest puhastatud sarapuupähkleid

2 sl veiniäädikat

75 ml e. 5 sl vahukoort

peotäis estragonilehti

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika õisoakaunadelt mõlemad otsad ära, siis eemalda ka kiud võimalikult hoolikalt (need jooksevad piki kauna mõlemal pool). Siis lõika nurga all peenikesteks viiludeks.  

Kuumuta potis vesi keemiseni, maitsesta julgelt soolaga. Lisa oad ja keeda 4-5 minutit, kuni oad on krõmpspehmed ja veel erkrohelised. Nõruta oad, pane kohe jääkuubikutega ja külma veega täidetud kaussi, et oad edasi ei küpseks. Siis nõruta hoolega.

Kuumuta praepann. Lisa tükeldatud peekon ja prae 4-5 minutit, aeg-ajalt segades, kuni peekon krõbedaks muutub. Lisa kergelt hakitud pähklid ning prae veel paar minutit, kuni pähklid on kuldpruunid. 

Võta pähklid ja peekonitükid kurnlusikaga välja, tõsta köögipaberile tahenema. 

Kalla pannile veiniäädikas ja kuumuta korra, siis sega juurde rõõsk koor. 

Pane oad kastmesse, lisa ka peekon ja pähklid. Kuumuta segades läbi. 

Tõsta kaussi, sega juurde värske estragon ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR