Õisubade (Phaseolus coccineus) valmistamine on võrreldes tavaliste roheliste (nn türgi) ubadega (Phaseolus vulgaris) keerulisem, sest tuleb eemaldada ka kiud. Aga maitsevad hästi ja eriti armastavad neid süüa britid. Mida nooremad kaunad, seda maitsvamad ja mida vanemad kaunad, seda kiulisemad.
Lõika õisoakaunadelt mõlemad otsad ära, siis eemalda ka kiud võimalikult hoolikalt (need jooksevad piki kauna mõlemal pool). Siis lõika diagonaalselt piklikeks rombideks.
Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks.
Sulata keskmise suurusega praepannil õli ja või keskmisel kuumusel. Lisa šalottsibulad ja prae neid tasasel tulel umbes 8 minutit või kuni sibulad on pehmed ja kergelt kuldsed. Sega aeg-ajalt.
Samal ajal keeda tükeldatud õisube soolaga maitsestatud vees 3-4 minutit või kui krõmpspehmed. Nõruta hoolega.
Tõsta praepanni alust kuumust, lisa sibulatele suhkur ja veiniäädikas. Sega hoolega, lase minut aega podiseda.
Õisoad šalottsibulavõiga
Õisubade (Phaseolus coccineus) valmistamine on võrreldes tavaliste roheliste (nn türgi) ubadega (Phaseolus vulgaris) keerulisem, sest tuleb eemaldada ka kiud. Aga maitsevad hästi ja eriti armastavad neid süüa britid. Mida nooremad kaunad, seda maitsvamad ja mida vanemad kaunad, seda kiulisemad.