Küüslaugused õisoad

Õisubade (Phaseolus coccineus) valmistamine on võrreldes tavaliste roheliste (nn türgi) ubadega (Phaseolus vulgaris) keerulisem, sest tuleb eemaldada ka kiud. Aga maitsevad hästi ja eriti armastavad neid süüa britid. Mida nooremad kaunad, seda maitsvamad ja mida vanemad kaunad, seda kiulisemad.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

õisube

vett ja soola

võid

küüslauku

riivsaia

riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Lõika kaunadelt mõlemad otsad ära, siis eemalda ka kiud võimalikult hoolikalt (need jooksevad piki kauna mõlemal pool). 

Lõika hästi peenikesteks viiludeks kerge nurga all (kas noaga või köögikombainiga; UKs on müügil ka spetsiaalsed õisoalõikurid). 

Keeda umbes 5 minutit soolaga maitsestatud keevas vees krõmpspehmeks ehk al dente. Kurna oad.

Kuumuta pannil või. Prae küüslauguviilud ja riivsai kergelt kuldseks, siis lisa oad, kuumuta läbi.

Puista peale riivitud Parmesani ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR