Briti toidukirjutaja Lulu Grimesi retsept. Väidetavalt on faasanite hooaeg novembris.
2 puhastatud faasanit
25 g võid
6 poolitatud klementiini
6 sl soojendatud punasesõstraželeed
250 ml punast veini
soola ja musta pipart
Pane faasanid ahjupannile, määri peale veidi võid ja maitsesta julgelt soola-pipraga.
Lõika klementiinid pooleks, pista 2 klementiinipoolikut mõlema linnu kõhtu. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Siis määri punase sõstra želee lindudele.Kalla vein ahjupannile.
Pruunista ülejäänud klementiinide lõikepind kuumal pannil võis või grillil kuldpruuniks. Lisa ahjupannile.
Küpseta veel 30 minutit või kuni lind on küpsenud.
Kui pannileem on vedel, siis keeda see kokku.
Lõika faasanid neljaks, serveeri röstitud-küpsetatud klementiinide ja praekastmega.
Retsept on Briti ajakirjast OLIVE (november 2004)
Ahjufaasan mandariinidega
Briti toidukirjutaja Lulu Grimesi retsept. Väidetavalt on faasanite hooaeg novembris.