Ahjufaasan mandariinidega

Briti toidukirjutaja Lulu Grimesi retsept. Väidetavalt on faasanite hooaeg novembris.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 puhastatud faasanit

25 g võid

6 poolitatud klementiini

6 sl soojendatud punasesõstraželeed

250 ml punast veini

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane faasanid ahjupannile, määri peale veidi võid ja maitsesta julgelt soola-pipraga. 

Lõika klementiinid pooleks, pista 2 klementiinipoolikut mõlema linnu kõhtu. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Siis määri punase sõstra želee lindudele.Kalla vein ahjupannile. 

Pruunista ülejäänud klementiinide lõikepind kuumal pannil võis või grillil kuldpruuniks. Lisa ahjupannile. 

Küpseta veel 30 minutit või kuni lind on küpsenud. 

Kui pannileem on vedel, siis keeda see kokku. 

Lõika faasanid neljaks, serveeri röstitud-küpsetatud klementiinide ja praekastmega.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast OLIVE (november 2004)

LISA KOMMENTAAR