Põldmarjajäätis

Mimi Thorissoni retsept.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g põldmarju või põõsasmurakaid

75 g suhkrut

1 sl sidrunimahla

2 sl vett

250 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

Valmistamine

Vajadusel loputa marjad. 

Pane marjad, suhkur, vesi ja sidrunimahl potti. Kuumuta 10-15 minutit keskmisel tulel, tihti segades, kuni marjad on pehmed. 

Hõõru segu soovi korral läbi sõela, et seemned eemaldada (võid selle sammu ka vahele jätta või hõõruda vaid pool segust läbi sõela). Lase marjapüreel täielikutl jahtuda, siis pane vähemalt tunniks ajaks külmkappi.

Sega marjad (kergelt vahustatud) vahukoorega. Kalla jäätisemasinasse ning töötle vastavalt masina juhistele jäätiseks. 

Pane kinnisesse karpi ja pane mõneks tunniks või kuni järgmise päevani sügavkülma tahenema. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR