Kebab veisefilee, seente ja küüslaugukastmega

Veisefileega saad eriti luksusliku kebabi, aga võid kasutada ka sealiharibasid või kanafileeribasid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g veise sisefileed

soola ja musta pipart

1 sl mahedamaitselist õli praadimiseks

100 g šampinjone

100 g kukeseeni

100 g austerservikuid

4 lavašši või lapikut nisuleiba

peotäis värsket basiilikut

Marineeritud sibulad:

3 punast sibulat

2 dl lahjendatud äädikat

1 dl suhkrut

1 tl soola

Küüslaugukaste:

6 kobedat küüslauguküünt

2 dl maitsestamata jogurtit (3,5%)

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Alusta sibulatest. Koori sibulad, lõika õhukesteks viiludeks. Kuumuta potis äädikas, suhkur ja sool, siis kalla sibulaviiludele (või pane sibulaviilud potti). Lase 2 tundi tõmmata. 

Küpsetatud küüslaugu kreemi jaoks koori küüslauguküüned ja küpseta neid 185-kraadises ahjus umbes 45 minutit või kuni küüslauguküüned on pehmed ja pruunud. Suru kahvliga katki, siis sega jogurti ja õliga. Maitsesta kaste soola-pipraga. 

Maitsesta sisefileelõigud soola-pipraga. Pruunsita need pannil õlis mõlemalt poolt, siis küpseta 185-kraadises ahjus u 20 minutit. Lase 5 minutit puhata. 

Puhasta seened, lõika väiksemateks tükkideks. Prae pannil õlis, siis maitsesta soola-pipraga.

Soojenda lameleivad ahjus. Serveeri neid viilutatud veisefileeribade, marineeritud sibula, küüslaugukreemi, praetud seente ja hakitud basiilikuga. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR