300 g veise sisefileed
soola ja musta pipart
1 sl mahedamaitselist õli praadimiseks
100 g šampinjone
100 g kukeseeni
100 g austerservikuid
4 lavašši või lapikut nisuleiba
peotäis värsket basiilikut
Marineeritud sibulad:3 punast sibulat
2 dl lahjendatud äädikat
1 dl suhkrut
1 tl soola
Küüslaugukaste:6 kobedat küüslauguküünt
2 dl maitsestamata jogurtit (3,5%)
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
Alusta sibulatest. Koori sibulad, lõika õhukesteks viiludeks. Kuumuta potis äädikas, suhkur ja sool, siis kalla sibulaviiludele (või pane sibulaviilud potti). Lase 2 tundi tõmmata.
Küpsetatud küüslaugu kreemi jaoks koori küüslauguküüned ja küpseta neid 185-kraadises ahjus umbes 45 minutit või kuni küüslauguküüned on pehmed ja pruunud. Suru kahvliga katki, siis sega jogurti ja õliga. Maitsesta kaste soola-pipraga.
Maitsesta sisefileelõigud soola-pipraga. Pruunsita need pannil õlis mõlemalt poolt, siis küpseta 185-kraadises ahjus u 20 minutit. Lase 5 minutit puhata.
Puhasta seened, lõika väiksemateks tükkideks. Prae pannil õlis, siis maitsesta soola-pipraga.
Soojenda lameleivad ahjus. Serveeri neid viilutatud veisefileeribade, marineeritud sibula, küüslaugukreemi, praetud seente ja hakitud basiilikuga.
Retsept siit.
Kebab veisefilee, seente ja küüslaugukastmega
Veisefileega saad eriti luksusliku kebabi, aga võid kasutada ka sealiharibasid või kanafileeribasid.