Juurseller seentega

Ahjus küpsetamine annab juursellerile tõeliselt mõnusa maitse. Koos praetud seentega saad umami-rikka vegetaarroa.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Ahjuseller:

1 parajalt suur juurseller

2 sl õunaäädikat

0,5 dl oliiviõli

soola ja musta pipart

Praetud seened:

300 g metsaseeni - nt

kukeseeni või punapuravikke

praadimiseks oliiviõli

soola ja musta pipart

50 g võid

1 mahe sidrun

40 g puhastatud sarapuupähkleid

1 õun

väike punt murulauku

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C. Koori juurseller, pese külmas vees. Lõika pooleks ja pane selleripoolikud ahjuvormi. Pintselda õunaäädika ja oliiviõliga, siis maitsesta soola-pipraga. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 1-1,5 tundi, kuni seller on ümberringi kuldne ja seest pehme. Pööra küpsetamise ajal paar korda. 

Puhasta seened hoolega, lõika väiksemateks tükkideks. Prae seened hetk enne serveerimist.

Kuumuta pannil õli, prae seeni 3-4 minutit või kuni need kergelt pruunistuvad ning kokku vajuvad. Maitsesta soola-pipraga, siis tõsta seened pannilt.

Sulata või pannil ja kuumuta, kuni või vahutab ja kuldpruuniks muutub. Ära kõrveta! Siis tõsta pann tulelt ja sega hulka seened. Maitsesta riivitud sidrunikoore ning sidrunimahlaga, sega hulka hakitud õun ja hakitud sarapuupähklid. Hoia segu soojas, kuni seller on küps. 

Võta seller ahjust välja, kui see on täitsa pehme ja seest mahlane. Lõika õhukesteks viiludeks, säti kenasti taldrikutele/vaagnale. Jaota peale soe seenesegu, puista peale peenelt hakitud murulauk.

Serveeri kohe, kui seller ja seenesegu on veel soojad. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR