Pudista pärm tainakaussi, lisa vesi ja sega, kuni pärm on lahustunud. Sega juurde jogurt, mesi, sool, kaerahelbed ja linaseemned. Seejärel sõtku vähehaaval juurde Manitoba-nisujahu, kuni saad paksu kaerahelbepudrulaadse taina.
Kata tainakauss toidukilega ja pane see vähemalt 10 tunniks või kuni järgmise päevani külmkappi.
Laota küpsetuspaber ahjuplaadile.
Vormi tainast rustikaalsed kuklid lusika ja märja käe abil ning tõsta need ahjuplaadile üksteise kõrvale, et nad küpsedes külgepidi veidi kokku küpseks. Kata pealt kinni ja lase 30 minutit kerkida.
Kuumuta ahi 220°C.
Pintselda kuklid pealt veega, puista peale kaerahelbed ja linaseemned. Küpsta 220-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni kuklid on kenasti kuldsed. Lase restil jahtuda.
Külmkergitatud kuklid kaerahelveste ja linaseemnetega
Kasuta siin retseptis pehmet 00-tüüpi nisujahu ehk nn Manitoba jahu, mis annab tulemuseks õhulised ja krõbeda koorikuga kuklid.