Karulaugu-hollandaise

ehk Hollandi kaste karulauguga. Sobib hästi näiteks ahjulõhe kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 sl sidrunimahla

2 sl sidrunimahla ja 1 tl riivitud sidrunikoort

150 g külmkapikülma võid väikeste kuubikutena

10 karulaugulehte

soola

Valmistamine

Pane munakollased, sidrunimahl ja 100 g võid väikesesse paksupõhjalisse potti. Kuumuta, kuni või on sulanud, samal ajal pidevalt vispeldades. 

Kui kaste hakkab paksenema, lisa jaokaupa ülejäänud või - aga jälgi kastme temperatuuri, see ei tohiks tõusta üle 75 kraadi!

Lisa hakitud karulauk ja riivitud sidrunikoor. Maitsesta soolaga.

Serveeri soojalt. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin (nr 2, 2015)

LISA KOMMENTAAR