ehk Hollandi kaste karulauguga. Sobib hästi näiteks ahjulõhe kõrvale.
2 sl sidrunimahla
2 sl sidrunimahla ja 1 tl riivitud sidrunikoort
150 g külmkapikülma võid väikeste kuubikutena
10 karulaugulehte
soola
Pane munakollased, sidrunimahl ja 100 g võid väikesesse paksupõhjalisse potti. Kuumuta, kuni või on sulanud, samal ajal pidevalt vispeldades.
Kui kaste hakkab paksenema, lisa jaokaupa ülejäänud või - aga jälgi kastme temperatuuri, see ei tohiks tõusta üle 75 kraadi!
Lisa hakitud karulauk ja riivitud sidrunikoor. Maitsesta soolaga.
Serveeri soojalt.
Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin (nr 2, 2015)
Karulaugu-hollandaise
ehk Hollandi kaste karulauguga. Sobib hästi näiteks ahjulõhe kõrvale.