Küpsetatud kõrvits koriandrikreemiga

Küpsetatud keegel- või Hokkaido kõrvits tšilli-koriandri-jogurtikreemiga sobib hästi eelroaks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisategevused

Koostisosad

600 g kõrvitsat - nt

Hokkaido kõrvitsat või keegelkõrvitsat

0,5 tl jahvatatud kaneeli

1 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Kaste:

150 g kreeka jogurtit

1 küüslauguküüs

1 punane tšillikaun (eemalda seemned) või maitse järgi tšillihelbeid

punt värsket koriandrit

soola ja musta pipart

Peale:

3-4 sl kooritud kõrvitsaseemneid

Valmistamine

Soovi korral koori kõrvits, aga nt Hokkaido kõrvitsa puhul pole see kindlasti vajalik. Lõika kõrvitsad suurteks tükkideks, laota ahjupannile. Maitsesta kaneeli, soola ja pipraga ning nirista peale oliiviõli. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit või kuni kõrvits on küps.

Sega jogurt hakitud küüslaugu, tšilli ja koriandriga (natuke koriandrit jäta kaunistuseks). Maitsesta soola-pipraga. 

Jaota kaste küpsetatud kõrvitsale, puista peale röstitud kõrvitsaseemned ja hakitud koriandrit. 

Serveeri kohe kas vegetaarse eelroana või lisandina põhiroa kõrvale.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 06.11.2023 17:41

Tegime Viimsi seenioride kokandusringis "Hõbekulp", meeldis väga.