Carpaccio rukola ja oliividega

Elegantne vahemereline eelroog.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Carpaccio:

400 g vasika sisefileed õhukeste viiludena

1 maheda sidruni mahl ja riivitud koor

4 sl oliiviõli

50 g parmesani juustu

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

karbitäis rukolat e. põld-võõrkapsast

2 sl oliiviõli

peotäis kividega musti oliive

head nisuleiba või juuretisesaia

Valmistamine

Lõika vasikaliha hästi õhukesteks viiludeks ning säti kenasti 6 taldrikule, nii et taldrik oleks lihaviiludega kaetud (servad võivad olla veidi kohakuti).

Nirista lihaviiludele sidrunimahla ja oliiviõli, puista peale värskelt lõigatud Parmesani-laastud. Maitsesta soola-pipraga. 

Pese rukolalehed, kuivata korralikult ja sega oliiviõliga. Tõsta iga taldriku keskele ports rukolalehti. Puista peale oliivid.

Serveeri kohe, kõrvale paku head juuretisesaia või nisuleiba.

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 20.02.2025 10:20

Kui on kvaliteetne liha siis on see retsept hea valik.