400 g vasika sisefileed õhukeste viiludena
1 maheda sidruni mahl ja riivitud koor
4 sl oliiviõli
50 g parmesani juustu
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:karbitäis rukolat e. põld-võõrkapsast
2 sl oliiviõli
peotäis kividega musti oliive
head nisuleiba või juuretisesaia
Lõika vasikaliha hästi õhukesteks viiludeks ning säti kenasti 6 taldrikule, nii et taldrik oleks lihaviiludega kaetud (servad võivad olla veidi kohakuti).
Nirista lihaviiludele sidrunimahla ja oliiviõli, puista peale värskelt lõigatud Parmesani-laastud. Maitsesta soola-pipraga.
Pese rukolalehed, kuivata korralikult ja sega oliiviõliga. Tõsta iga taldriku keskele ports rukolalehti. Puista peale oliivid.
Serveeri kohe, kõrvale paku head juuretisesaia või nisuleiba.
Retsept siit. Pildi tegi Ilse Metsamaa.
Carpaccio rukola ja oliividega
Elegantne vahemereline eelroog.