Särg tomatikastmes (konserv)

Pane särjefileed purki.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g särjefileed

150 g tomatipüreed

30 g oliiviõli või rapsiõli

20 g lahjendatud äädikat

10 g soola

Valmistamine

Tükelda särjefileed. Sega tomatipüree, õli, äädikas ja sool.  Kalla tomatikaste steriliseeritud klaaspurkide põhjale, nii et purgid oleksid umbes 1/3 ulatuses täidetud.

Tõsta särjefileed kihiti tomatikastmega steriliseeritud purkidesse, kuni purgid on peaaegu täis. 

Keera metallkaaned tugevasti peale. Tõsta purgid ahjupannile ja siis 120-kraadisesse ahju.

Küpseta 2,5 tundi, siis keera tuli kinni. Jäta purgid ahju, kuni ahi ja purgid on täielikult jahtunud. 

Nipid ja soovitused:

  • Säilita jahedamas ruumis (ei pea olema külmkapis).
  • Konserv on parim, kui see on saanud vähemalt 2 nädalat maitsestuda. 
  • Avatud konserv säilib külmkapis paar päeva.
  • Särje asemel võid kasutada ka haugi, räime, latikat.
  • Kui purgid on korralikult steriliseeritud ja hoiutingimused soodsad, säilib selline hoidis aasta aega. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 21.04.2023 09:58

Kui neid särgi oleks lihtsam fileerida, võiks tihedamini sellist konservi teha. Ma järgmine kord jätaks isegi veel nahad ka pealea-oleks ilusam aga siis on vaja veel soomuseid rappida. Niiet jah, pusimist on aga tulemus on maitsev.