Tükelda särjefileed. Sega tomatipüree, õli, äädikas ja sool. Kalla tomatikaste steriliseeritud klaaspurkide põhjale, nii et purgid oleksid umbes 1/3 ulatuses täidetud.
Tõsta särjefileed kihiti tomatikastmega steriliseeritud purkidesse, kuni purgid on peaaegu täis.
Keera metallkaaned tugevasti peale. Tõsta purgid ahjupannile ja siis 120-kraadisesse ahju.
Küpseta 2,5 tundi, siis keera tuli kinni. Jäta purgid ahju, kuni ahi ja purgid on täielikult jahtunud.
Nipid ja soovitused:
Säilita jahedamas ruumis (ei pea olema külmkapis).
Konserv on parim, kui see on saanud vähemalt 2 nädalat maitsestuda.
Avatud konserv säilib külmkapis paar päeva.
Särje asemel võid kasutada ka haugi, räime, latikat.
Kui purgid on korralikult steriliseeritud ja hoiutingimused soodsad, säilib selline hoidis aasta aega.
Kui neid särgi oleks lihtsam fileerida, võiks tihedamini sellist konservi teha. Ma järgmine kord jätaks isegi veel nahad ka pealea-oleks ilusam aga siis on vaja veel soomuseid rappida. Niiet jah, pusimist on aga tulemus on maitsev.
Särg tomatikastmes (konserv)
Pane särjefileed purki.