1 sl oliiviõli
2 viilutatud küüslauguküünt
punt basiilikut
50 g 'nduja määrdevorsti
2 x 400 g konservitud tomateid (nt Ardmona Rich & Thick Classic Tomatoes)
soola ja musta pipart
320 g penne makarone
riivitud parmesani juustu
Kuumuta oliiviõli suures potis keskmisel tulel. Lisa küüslauk ja basiilikuvarred (lehed hoia hilisemaks), kuumuta segades 1-2 minutit või kuni küüslauk on kergelt kuldne.
Lisa 'nduja ja prae segades 1-2 minutit, kuni 'nduja on lagunenud ja kergelt pruunistunud.
Lisa konservitud tomatid ja 400 ml vett (loputa veega näiteks tomatikonservipurgid, et miskit kaotsi ei läheks) ning suru tomatid puulusikaga katki.
Maitsesta soola-pipraga, siis sega juurde basiilikulehed (mõned jäta kaunistuseks). Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase tasakesi podiseda 30-40 minutit, kuni kaste on paksenenud. Sega aeg-ajalt.
Samal ajal keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele al dente. Tõsta väike klaasitäis pastakeeduvett kõrvale, siis kurna makaronid. Sega keedetud penne makaronid ning u 125 ml pastakeeduvett kastme hulka.
Serveeri - jaota taldrikutesse, nirista peale veidi oliiviõli, siis riivi peale parmesani ja kaunista basliikulehtedega.
Retsept siit.
Pastaroog 'nduja, tomati ja basiilikuga
Jamie Oliveri krehvtine pastaroog.