Pastaroog 'nduja, tomati ja basiilikuga

Jamie Oliveri krehvtine pastaroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

2 viilutatud küüslauguküünt

punt basiilikut

50 g 'nduja määrdevorsti

2 x 400 g konservitud tomateid (nt Ardmona Rich & Thick Classic Tomatoes)

soola ja musta pipart

320 g penne makarone

riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Kuumuta oliiviõli suures potis keskmisel tulel. Lisa küüslauk ja basiilikuvarred (lehed hoia hilisemaks), kuumuta segades 1-2 minutit või kuni küüslauk on kergelt kuldne. 

Lisa 'nduja ja prae segades 1-2 minutit, kuni 'nduja on lagunenud ja kergelt pruunistunud.

Lisa konservitud tomatid ja 400 ml vett (loputa veega näiteks tomatikonservipurgid, et miskit kaotsi ei läheks) ning suru tomatid puulusikaga katki. 

Maitsesta soola-pipraga, siis sega juurde basiilikulehed (mõned jäta kaunistuseks). Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase tasakesi podiseda 30-40 minutit, kuni kaste on paksenenud. Sega aeg-ajalt. 

Samal ajal keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele al dente. Tõsta väike klaasitäis pastakeeduvett kõrvale, siis kurna makaronid. Sega keedetud penne makaronid ning u 125 ml pastakeeduvett kastme hulka. 

Serveeri - jaota taldrikutesse, nirista peale veidi oliiviõli, siis riivi peale parmesani ja kaunista basliikulehtedega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR