Hautatud Rooma salat

Kiire köögiviljaroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suur rooma salati pea

2 sl võid

soola

2 sl kana- või köögiviljapuljongit

1 tl värskelt pressitud sidrunimahla

2 sl röstitud piinia- või seedermänniseemneid

Valmistamine

Eemalda rooma salati välimised katkised lehed. Lõika salat pikuti neljaks või haki lihtsalt kõik jämedalt. 

Pane suur praepann keskmisele kuumusele. Lisa 1 sl võid ja lase sulada, siis lisa rooma salat. Prae aeg-ajalt segades umbes 3 minutit, kuni salat on kergelt pruunistunud. 

Maitsesta soolaga, siis lisa pannile puljong ja sidrunimahl. Kui vedelik on umbes poole võrra kokku keenud, lisa veel 1 sl võid ja sega, kuni või ja puljong emulsiooni tekitavad. 

Lisa piiniaseemned ja kuumuta läbi.

Tõsta hautatud Rooma salat vaagnale, tõsta peale kaste. 

Serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR