270 ml külmpressitud oliiviõli
170 g värskeid valgeid ja pruune shimeji seeni
170 g väiksemaid pruune šampinjone
170 g värskeid austerservikuid
2 tl soola
2 tl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid
1,6 dl hakitud šalottsibulat või punast sibulat
1,2 dl šampanjaäädikat
2 sl värsket tüümiani
2 hakitud küüslauguküünt
2 tl suhkrut
0,5 tl tšillihelbeid
Eemalda shimeji-seentelt seenejalgade alumine ots. Poolita šampinjonid, suuremad lõika neljaks. Lõika austerservikud alt lahti, rebi suuremad seened tükkideks.
Kuumuta 2 sl oliiviõli suurel pannil keskmisel tulel. Lisa seened ja 0,5 tl soola. Kata pann kaanega ja kuumuta umbes 4 minutit, kuni seentest eraldub vedelik. Siis võta kaas pealt ja prae seeni umbes 4-6 minutit, aeg-ajalt segades, kuni seened on pehmed ja kergelt kuldsed.
Tõsta seened kaussi, pühi pann puhtaks.
Lisa pannile fenkoliseemned, rösti umbes 2 minutit. Siis tõsta pann tulelt ja lase 2 minut jahtuda.
Siis lisa pannile hakitud sibul, šampanjaäädikas, tüümianilehed, hakitud küüslauk, suhkur, tšillihelbed, ülejäänud oliiviõli (u 240 ml) ja umbes 1,5 tl soola. Sega, siis tõsta pann uuesti tulelel ja kuumuta tasakesi 3-5 minutit, kuni õli on soe (mitte kuum!).
Kalla seentele.
Retsept siit.
Seenehoidis (Mushroom Conserva)
Maitseküllases marinaadis hoidistanud seened sobivad hästi eelroaks. Paku küpsetatud Brie juustuga, lisa juustuvaagnale, tõsta ricotta-juustuga kaetud röstsaiale.