Ahjunaerid

Ahjus saab edukalt küpsetada pea kõiki köögivilju, muidugi ka naereid. Siin üks viis - naudi niisama või paku näiteks lambaliha kõrvale.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg naereid

2 sl oliiviõli

0,25 tl kuivatatud salveid või tüümiani

soola ja musta pipart

1 sl võid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 °C.

Koori naerid, lõika ampsusuurusteks tükkideks. Sega kausis õli, ürtide ja soola-pipraga.

Laota ahjuvormi või ahjupannile. Küpseta 30-35 minutit või kuni köögiviljad on pehmed (kontrolli küpsust terava noaga; vajadusel küpseta kauem).

Võta ahjust välja, soovi korral sega juurde või, maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.

Serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks saab väga kergesti lihtsalt või ära jätta. 

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 12.04.2023 09:44

No ahjus saab kõike küpsetada, selles pole küsimust. Maitses!