Beseedessert murakatega

Besee-vahukooredessert (rootsi k. marängsviss) murakate ja karamellikastmega. Vahukoorele on siin lisatud veidi maitsestamata jogurtit.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g murakaid

1 sl suhkrut

Karamellikaste:

1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

0,5 dl suhkrut

0,5 dl heledat siirupit

1 tl vanillisuhkrut

Lisaks:

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

2 dl 10% jogurtit

36 väikest beseeküpsist

50 g mandlilaaste

Valmistamine

Sulata murakad, sega juurde suhkur. 

Karamellikaste: sega rõõsk koor, suhkur ja siirup potis. Kuumuta keemiseni, siis lase 10 minutit tasakesi podiseda, kuni kaste pakseneb. Sega juurde vanillisuhkur. Lase jahtuda. 

Vahusta rõõsk koor, sega jogurtiga. 

Pane magustoidupokaalidesse või suure magustoidukausi sisse kihiti jogurti-vahukooresegu, murakad ja beseeküpsised. 

Nirista peale karamellikaste, soovi korral puista peale ka röstitud mandlilaastud. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR