Pokaalidessert mandariinikreemi ja astelpajumoosiga

Lihtsad ja efektse välimusega pokaalidesserdid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 väiksemat mandariini

4-5 sl hapukamat astelpajumoosi

100 g beseeküpsiseid

Kreem:

4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1,5 tl vanillisuhkrut

2 (mahe)mandariini peenelt riivitud koor

Kaunistuseks:

piparkooke

Valmistamine

Pese mandariinid korralikult puhtaks. Riivi kahe mandariini koor peenelt. Vahusta rõõsk koor vanillisuhkru ja riivitud mandariinikoorega.

Koori mandariinid ja lõika osaliselt ratasteks, et kaunistada pokaali serv. Teine osa lõika väikesteks tükkideks ja sega kreemi hulka. Suru iga pokaali küljele üks või mitu mandariiniratast.

Täida pokaal vaheldumisi purustatud beseeküpsiste, vahukoorekreemi ja astelapjumoosiga. Kaunista iga pokaal piparkoogiga.

Serveeri kohe!

Nipid ja soovitused:

  • Vajadusel kasuta munavabu piparkooke.

Inspiratsioon siit. Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

maryarannu @ Instagram
postitatud 24.12.2022 21:09

See näeb nii hea välja! Me teeme tihti 'pavlovat' või 'juustukooki' pokaalis kui tahame midagi magusat ja kiiresti. Pole veel astelpajumoosiga proovinud sest Inglismaal on midagi sellist võimatu leida. Järgmine aasta proovin ehk ise teha sest me naabritel on terve astelpaju põõsas :)