150 g Digestive-küpsiseid
60 g võid
Täidis:200 g 35% rõõska koort ehk vahukoort
350 g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
175 g Milka toorjuustu
20 g musta küüslauku
Peale:50 g hapukamat kirsimoosi või külmutatud kirsse
(kergelt röstitud) mandlilaaste
Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru piklikku või 20cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.
Tükelda must küüslauk.
Kui kasutad (külmutatud) kirsse siis (sulata ja) püreesta need.
Vala potti vahukoor ning lisa tükeldatud tume šokolaad. Sega kuni tume šokolaad on sulanud. Siis lisa Milka toorjuust ning sega, kuni täidis on ühtlane.
Puista must küüslauk küpsisepõhjale. Vala peale šokolaaditäidis, silu ühtlaseks.
Tõsta lusikaga peale kirsimoos, kasuta kahvlit ning tee kirsimoosist koogi peale muster.
Tõsta kook 4 tunniks või ööseks külmikusse tahenema.
Enne serveerimist lisa koogile mandlilaastud ja naudi kvaliteetse espressoga.
Retsepti koostas ja pildi tegi Evelin Arak, retsepti jagas Must Küüslauk.
Tummine šokolaadikook musta küüslauguga
Retsepti autor Evelin Arak pani tumeda šokolaadi sisse musta küüslauku ja väidab, et see maitsete kooslus on lausa jumalik.