Tummine šokolaadikook musta küüslauguga

Retsepti autor Evelin Arak pani tumeda šokolaadi sisse musta küüslauku ja väidab, et see maitsete kooslus on lausa jumalik.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

150 g Digestive-küpsiseid

60 g võid

Täidis:

200 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

350 g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega)

175 g Milka toorjuustu

20 g musta küüslauku

Peale:

50 g hapukamat kirsimoosi või külmutatud kirsse

(kergelt röstitud) mandlilaaste

Valmistamine

Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru piklikku või 20cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.

Tükelda must küüslauk.

Kui kasutad (külmutatud) kirsse siis (sulata ja) püreesta need.

Vala potti vahukoor ning lisa tükeldatud tume šokolaad. Sega kuni tume šokolaad on sulanud. Siis lisa Milka toorjuust ning sega, kuni täidis on ühtlane.

Puista must küüslauk küpsisepõhjale. Vala peale šokolaaditäidis, silu ühtlaseks.

Tõsta lusikaga peale kirsimoos, kasuta kahvlit ning tee kirsimoosist koogi peale muster.

Tõsta kook 4 tunniks või ööseks külmikusse tahenema.

Enne serveerimist lisa koogile mandlilaastud ja naudi kvaliteetse espressoga.

Retsepti koostas ja pildi tegi Evelin Arak, retsepti jagas Must Küüslauk.

LISA KOMMENTAAR