Riisikrõpsudest ajud

Tore magus amps Halloweeni-lauale.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 sl võid

5 dl valgeid ja roosasid vahukomme

0,25 tl soola

5 dl paisutatud riisi

punast toiduvärvi (tuubis, kirjutamiseks)

Valmistamine

Kata plaat küpsetuspaberiga. 

Pane väiksem pott tulele, täida poolenisti keeva veega. Tõsta peale kuumakindel kauss, mis kenasti poti "peal istub". Pane kaussi või ja vahukommid ning kuumuta keeva vee kohal pidevalt segades, kuni vahukommid on sulanud ja võiga ühtlase massi moodustavad.

Lisa näpuotsaga soola, sega. 

Siis keera tuli kinni ja kalla kaussi riisikrõbuskid. Sega, kuni need on roosaka vahukommimassiga ühtlaselt kaetud. 

Võta kaks supilusikat, tee need mõlemalt poolt õliseks. Võta lusikaga segu, vormi teise lusika abil ümar-ovaalseks pätsiks ja tõsta ahjuplaadile. Vormi kergelt õliste käte abil "ajukujuliseks", keskele suru õlise noa abil vagu, et saad kaks ajupoolkera. 

Tee sama ülejäänud seguga. 

Tilguta punast geelvärvi ajupoolkeradele siia-sinna. 

Lase enne serveerimist taheneda. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Reili
postitatud 06.11.2025 14:25

Kas oskate öelda, kuidas paisutatud riisi ise teha?

Pille
postitatud 07.11.2025 09:24

Ei oska kahjuks, Reili. Olen seni lihtsalt poest neid ostnud. Siin on mingid instruktsioonid: https://mahatmarice.com/recipes/puffed-rice/