Kamperriisikajäätis

Kamperriisikapulbriga maitsestatud jäätis valmib ilma jäätisemasinata.

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

10 g ehk 1 dl kuivatatud seeni -

kuivatatud kamperriisikaid

1 vanillikaun

4 dl kaeravahukoort

400 g suhkruga kondenspiima

200 ml paksu türgi jogurtit

1 sidruni koor

4 sl karamellkastet

Valmistamine

Jahvata 10 g kuivatatud kamperriisikaid pulbriks - peaksid saama u 1 dl pulbrit.

Lõika vanillikaun oikuti pooleks, kaabi seemned välja. 

Pane kaeravahukoor, seenepulber, vanillikaun ja -seemned potti. Keeda tasasel tulel 10 minutit, siis eemalda vanillikaun. Lase segul jahtuda, siis pane külmkappi ja jäta sinna, kuni see on külmkapikülm. 

Pane ka kondenspiim külmkappi. 

Siis pane kondenspiim ja kaerakooresegu kaussi, mikserda 3-5 minutit, kuni saad koheva heelda vahu.

Sega juurde 2 dl paksu türgi jogurtit. Maitsesta riivitud sidrunikoorega. 

Kalla segu vormi (20 cm x 20 cm), siis lisa 4 sl karamellikastet ja sega kaste siiruviiruliselt jäätisesegu sisse. 

Pane vähemalt 4 tunniks sügavkülma.

Tõsta 15 minutit enne serveerimist toatemperatuurile pehmenema. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR