15-20 Habanero tšillikauna
120 ml lahjendatud äädikat
4 tl oliiviõli
4 tl suhkrut
0,5 tl soola
Vali ilusad terved tšillid. Pese külma vee all korralikult puhtaks.
Eemalda varred, viska minema. Tükelda tšillid, soovi korral eemalda seemned (siis saad veidi mahedama kastme).
Koori ja haki küüslauk.
Kuumuta väikeses potis õli tasasel tulel. Lisa tükeldatud tšillid, kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 8 minutit, kuni tšillid on hästi pehmed.
Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel 2 minutit.
Lisa äädikas, suhkur ja sool. Kuumuta ja lase tasakesi podiseda u 10 minutit.
Lase 10 minutit jahtuda. Siis püreesta ühtlaseks. Kui kaste on liiga paks, lisa veidi äädikat.
Kalla purkidesse või pudelitesse.
Retsept mugandatud siit. Vaata ka seda varianti.
Habanero Hot Sauce
Habanero tšillidest tehtud terav tšillikaste. Kasuta kummikindaid, võimaluse korral pane ka kaitseprillid ette, sest Habanerod on väga tulised!