Pohlamannavaht

Pohladega mannavahtu armastatakse eriti Soomes, aga ka Rootsis ja Norras.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l vett

4 dl ehk u 200 g pohli

100 g suhkrut

1,5 dl mannat

1 tl vanillisuhkrut soovi korral

0,25 tl soola

Valmistamine

Pane potti vesi, suhkur ja sool. Kuumuta keemiseni, lisa värsked või külmutatud pohlad. Keeda mõned minutit, kuni pohlad on pehmed ja osaliselt katki keenud. 

Sõrista potti manna, segu pidevalt vispeldades. Keeda tasasel tulel 5-7 minutit pidevalt segades. Siis tõsta pott tulelt ja lase jahtuda. 

Vispelda mikseriga kohevaks. 

Serveeri piimaga, soovi korral kaunista pohladeg.

Nipid ja soovitused:

  • Puder ise on veganlik, soovi korral serveeri taimse piimajoogiga. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.09.2022 08:52

Väga mõnus magus-mõrkjas mannavaht. 13-aastane tütar sõi mitu päeva rõõmsalt magustoiduks.