Põldmarjakompott

Seda kompotti võib valmistada nii põldmarjadest, pamplitest (pildil) kui ka põõsasmurakatest. Serveeri näiteks koogi või jäätisega.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g põldmarju või pampleid või põõsasmurakaid

50 g suhkrut

0,25 sidruni mahl

soovi korral veidi kaneeli

Valmistamine

Kompoti tegemiseks on mitu võimalust.

1) Lõika puhastatud marjad pikuti pooleks. Pane 2/3 marjadest suhkru, sidrunimahla ja kaneeliga köögikombaini ja töötle ühtlaseks, siis hõõru läbi sõela. Sega juurde ülejäänud marjad. Söö 2 päeva jooksul või pane külmkappi.

2) Pane puhastatud marjad, suhkur ja sidrunimahl väikesesse potti ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja lase 5-7 minutit podiseda. Tõsta pott tulelt, lase jahtuda. (fotol).

Retseptiidee siit.

LISA KOMMENTAAR