Panna cotta põldmarjadega

Kreemjas panna cotta marineeritud põldmarjadega sobib hästi ka pidulikumaks puhuks. (Rangelt võttes see siin on siiski lihtsalt kooretarretis, sest rõõska koort ei kuumutata).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g põldmurakaid e. põldmarju või põõsasmurakaid e. pampleid

1 dl Marsala veini või leedriõiesiirupit

0,5 sidruni peenelt riivitud koor

Panna cotta:

2 želatiinilehte

1 dl keedetud kondenspiima

3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 tl uhmris tambitud kardemoni

Kaunistuseks:

värsket sidrunmelissi või münti

Valmistamine

Pane želatiinilehed külma vette pehmenema 5 minutiks. 

Klopi rõõsk koor, kardemon ja karamelliseeritud kondenspiim omavahel ühtlaseks, aga vahustada pole vaja. 

Sulata želatiinilehed väheses kuumas vees, siis kalla želatiinisegu peene joana kooresegu hulka. Kalla magustoidupokaalidesse ja pane vähemalt 3 tunniks külmkappi.

Pane põldmarjad kaussi, kalla peale Marsala või leedriõiesiirup ja peenelt riivitud sidrunikoor. Sega läbi. 

Enne serveerimist tõsta igale portsjonile põldmarju. Kaunista sidrunmelissi- või mündilehekestega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR