Marineeritud lõhe

Veiniäädikas marineeritud lõhe portugalipäraselt (Salmon Vina Olki).

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

portsjontükkideks või steikideks lõigatud värsket lõhe- või forellifileed

Marinaad:

5 dl veiniäädikat

1 l vett (ehk 1 osa veiniäädikat ja 2 osa vett)

1 sl jahvatatud kaneeli

5 tl jahvatatud vürtsköömneid

6 purustatud suurt küüslauguküünt

soola ja musta pipart

Paneerimiseks:

riivsaia või maisimannat

Praadimiseks:

õli

Valmistamine

Sega marinaadiained.

Aseta lõhefileed või -steigid suurde kaussi ja vala peale nii palju marinaadi, et lõhe oleks kaetud.

Lase üle öö külmkapis maitsestuda (maksimaalselt kuni 24 tundi).

Eemalda lõhe marinaadist, kuivata.

Veereta riivsaias/maisimannas ja prae kuumas õlis ümberringi küpseks.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks paneeri kalalõigud maisimannas. 

Loe veel:

Retsept on veebiajakirjast Rustic Portugal (May/June 2000). Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 01.04.2025 10:43

Meile täitsa meeldis.