portsjontükkideks või steikideks lõigatud värsket lõhe- või forellifileed
Marinaad:5 dl veiniäädikat
1 l vett (ehk 1 osa veiniäädikat ja 2 osa vett)
1 sl jahvatatud kaneeli
5 tl jahvatatud vürtsköömneid
6 purustatud suurt küüslauguküünt
soola ja musta pipart
Paneerimiseks:riivsaia või maisimannat
Praadimiseks:Sega marinaadiained.
Aseta lõhefileed või -steigid suurde kaussi ja vala peale nii palju marinaadi, et lõhe oleks kaetud.
Lase üle öö külmkapis maitsestuda (maksimaalselt kuni 24 tundi).
Eemalda lõhe marinaadist, kuivata.
Veereta riivsaias/maisimannas ja prae kuumas õlis ümberringi küpseks.
Retsept on veebiajakirjast Rustic Portugal (May/June 2000). Pildi tegi Ilse Metsamaa.
Marineeritud lõhe
Veiniäädikas marineeritud lõhe portugalipäraselt (Salmon Vina Olki).