300 g Itaalia '00' nisujahu
150 ml külma valget veini
60 ml oliiviõli
1 tl soolahelbeid + veel keeduvette
1 sl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid soovi korral
Pane jahu, sool ja apteegitilliseemned suurde kaussi ja sega ühtlaseks. Tee keskele süvend, kalla sinna valge vein ja oliiviõli. Sega kahvliga jahusegu keskele, kuni saad ühtlase paksu taina.
Kummuta kergelt jahusele lauale, sõtku u 10 minutit. Siis keera toidukilesse, lase pool tundi puhata.
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga.
Võta 1 kuhjaga teelusikatäis tainast, vormi see umbes 0,5 cm paksuseks ja u 7,5 cm pikkuseks "vorstiks", vormi see väikeseks rõngaks. Suru otsad kergelt kokku.
Tee sarnaselt ka ülejäänud rõngikud, kuni kõik taralli-rõngikud on valmis.
Keeda rõngikuid jaokaupa soolases keevas vees 20-30 sekundit, kuni rõngikud pinnale kerkivad. Siis võta nad kurnlusikaga veest välja ning tõsta puhtale köögirätikule nõrguma. (Siinkohal võid taralli jätta paariks-kolmeks tunniks või isegi järgmise päevani tahenema).
Kuumuta ahi 190C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Kui kõik taralli-rõngikud on keedetud, siis laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 190-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni taralli on kuldpruunid ja krõbedad.
Lase jahtuda, siis serveeri.
Retsept siit. Vaata ka seda retsepti.
Tere! Vàga hea retsept! Kasutasin maitsestamiseks tavalisi köömneid. Tegemine võttis natukene aega ja käsitööd, aga tulemus on väga maitsev!
Väga tore kuulda! Huvitav, kas maitsesid nagu meie köömneküpsised? :)
Taralli Pugliesi
Taralli on Lõuna-Itaalias Apuulias populaarne rõngik, mis võib olla nii magus kui soolane. Soolane taralli võib olla maitsestatud küüslaugu, sibula, seesamiseemnete, mooniseemnete, fenkoli, pipra, tšilli või soolaga. Magusaid ja neutraalseid taralli-rõngikuid kastetakse veini sisse.
Taralli rõngikud võrmitakse kas rõngasteks või ovaalideks, läbimõõduks 10-12 cm. Väiksemad rõngikud on läbimõõduga 4.8 cm, neid kutsutakse "tarallini".