Taralli Pugliesi

Taralli on Lõuna-Itaalias Apuulias populaarne rõngik, mis võib olla nii magus kui soolane. Soolane taralli võib olla maitsestatud küüslaugu, sibula, seesamiseemnete, mooniseemnete, fenkoli, pipra, tšilli või soolaga. Magusaid ja neutraalseid taralli-rõngikuid kastetakse veini sisse.
Taralli rõngikud võrmitakse kas rõngasteks või ovaalideks, läbimõõduks 10-12 cm. Väiksemad rõngikud on läbimõõduga 4.8 cm, neid kutsutakse "tarallini".

Kogus
80-90 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

300 g Itaalia '00' nisujahu

150 ml külma valget veini

60 ml oliiviõli

1 tl soolahelbeid + veel keeduvette

1 sl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid soovi korral

Valmistamine

Pane jahu, sool ja apteegitilliseemned suurde kaussi ja sega ühtlaseks. Tee keskele süvend, kalla sinna valge vein ja oliiviõli. Sega kahvliga jahusegu keskele, kuni saad ühtlase paksu taina.

Kummuta kergelt jahusele lauale, sõtku u 10 minutit. Siis keera toidukilesse, lase pool tundi puhata. 

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. 

Võta 1 kuhjaga teelusikatäis tainast, vormi see umbes 0,5 cm paksuseks ja u 7,5 cm pikkuseks "vorstiks", vormi see väikeseks rõngaks. Suru otsad kergelt kokku.

Tee sarnaselt ka ülejäänud rõngikud, kuni kõik taralli-rõngikud on valmis. 

Keeda rõngikuid jaokaupa soolases keevas vees 20-30 sekundit, kuni rõngikud pinnale kerkivad. Siis võta nad kurnlusikaga veest välja ning tõsta puhtale köögirätikule nõrguma.  (Siinkohal võid taralli jätta paariks-kolmeks tunniks või isegi järgmise päevani tahenema). 

Kuumuta ahi 190C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

Kui kõik taralli-rõngikud on keedetud, siis laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 190-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni taralli on kuldpruunid ja krõbedad.

Lase jahtuda, siis serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit. Vaata ka seda retsepti.

LISA KOMMENTAAR

Vi
postitatud 27.12.2023 08:01

Tere! Vàga hea retsept! Kasutasin maitsestamiseks tavalisi köömneid. Tegemine võttis natukene aega ja käsitööd, aga tulemus on väga maitsev!

Pille
postitatud 27.12.2023 08:09

Väga tore kuulda! Huvitav, kas maitsesid nagu meie köömneküpsised? :)