Maasika-karamellikook

Banoffee-koogist inspireeritud maasikakook.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

50 g võid

175 g küpsiseid (nt Domino kardemoni)

0,5 dl jahvatatud mandleid või mandlijahu

Täidis:

200 g paksemat vanillipudingit (custard, vanillikreemi)

200 g karamelliga toorjuustu (Valio Viola® kinuski tuorejuusto)

Peale:

250 g värskeid maasikaid

3,3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

Valmistamine

Sulata või. Purusta küpsised, sega sulavõiga. Lisa mandlijahu. Suru purusegu ø 24 cm pirukavormi põhjale ja seintele.

Sega toorjuust ja vanillikreem, mikserda ühtlaseks. Määri "vanillitofee" küpsisepurupõhjale ja tõsta natukeseks ajaks külmkappi tahenema. 

Enne serveerimist viiluta maasikad ja vahusta rõõsk koor. Kaunista kook vahukooretupsudega, siis laota peale viilutatud maasikad. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui kardemoniga Domino küpsiseid ei leia, siis kasuta nt kaerahelbeküpsiseid ja lisa veidi kardemoni. 

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 03.07.2023 20:10

Maasika-karamelli koogi puhul kasutasin maitsestamata toorjuustu ja karamelli-kondenspiima segu