Nori-hapukooredipp

Röstitud vetikasnäkid annavad sellele hapukooredipile rikkaliku umami-maitse ja Korea nüansi.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

250 g hapukoort

10 g röstitud nori lehti (roasted seaweed snack)

1 riivitud küüslauguküüs

1 tl riisiäädikat

1 tl seesamiõli

0,25 tl suhkrut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane hapukoore, vetikasnäkid, küüslauk, riisiäädikas, seesamiõli, suhkur ja sool-pipar (u 0,5 tl üht ja sama palju teist). Lülita masin sisse ja töötle ühtlaseks. Maitse, vajadusel timmi soola-pipraga parajamaks. 

Tõsta dipikaste kaussi ja serveeri krõmpsuvate köögiviljadega (redised, salatsigur, porgandid, värske kurk jms). 

Retsept siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 04.07.2022 21:38

Väga põnev dipikaste. Tekstuurilt meenutab alguses natuke meie kama, aga siis tuleb mereline vetikamaitse läbi.