Mandlišarlott (Charlotte Malakoff)

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 tk vaarika-vanillitäidisega rullbiskviiti

Täidis:

225 g pehmet magedat võid

2.5 dl suhkrut

1 dl murakalikööri või vaarikalikööri või apelsinilikööri või pihlaka likööri

0.25 tl mõrumandliõli

3 dl jahvatatud mandleid

4 dl 35% rõõska koort

1 l värskeid vaarikaid

Kaunistuseks:

vahustatud 35% rõõska koort

värskeid vaarikaid

Valmistamine

Lõika rullbiskviit õhukesteks viiludeks.
Vahusta suhkur ja pehme või heledaks vahuks.
Sega jahvatatud mandlid, mõrumandliõli ja liköör.
Vahusta rõõsk koor ja lisa ettevaatlikult mandlisegule.
Kata 24 cm rõngasvormi põhi toidukilega ja vooderda vormi põhi ja servad rullbiskviidiviiludega.
Laota põhjale umbes 2cm täidist. Laota peale kiht vaarikaid, tipud allpool. Vaarikatele lao kiht rullbiskviiti.
Tõsta rullbiskviidile ülejäänud täidis, siis taas kiht vaarikaid ja kata rullbiskviidiviiludega.
Kata toidukilega, peale kerge vajutis.
Hoia šarlotti kuni serveerimiseni külmkapis. Jahedas või hangub ja muudab šarlotti taas kõvaks.
Mandlišarlott on parim 2 päeva pärast.
Enne serveerimist eemalda toidukile ja kummuta šarlott tordialusele.
Kaunista vahustatud rõõsa koore ja vaarikatega.

NB - see on Charlotte Malakoff'i lihtsustatud variant, tegelikult tehakse seda torti niisutatud 'ladyfingers' küpsistega.
LISA KOMMENTAAR