Füüsalipirukas

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l ananasskirsse e. füüsaleid

1.25 dl suhkrut

2 tl tapiokki e. maniokitärklist

0.5 dl nisujahu

1 tk suurt sidrunit (mahl)

võid

muretainast

Valmistamine

Sega õrnalt füüsalid, suhkur, tapiokk, jahu ja sidrunimahl. Lase 15 minutit seista.
Rulli 1/2 muretainast lauale ja vooderda sellega 23cm koogivorm.
Kata tainas füüsalitäidisega ja kata võitükikestega.
Tõsta peale teine tainapool, torgi kahvliga tainale augud sisse.
Küpseta 10 minutit 220-kraadises ahjus.
Alanda kuumust 180 kraadini ja küpseta veel 40 minutit, kuni kook on kaunilt kuldpruun.

Retsept on USA ajalehest San Francisco Chronicle (12.7.1988, Ground Cherry Pie)
LISA KOMMENTAAR