Teurgoule (Normandia riisipuding)

"Teurgoule" on Normandia riisipuding, mis valmib ahjus savipotis aeglaselt küpsedes. Retsept on pärit 18. sajandist.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

25 g võid

150 g pudruriisi

125 g suhkrut

1 tl jahvatatud kaneeli

0,5 tl vanilliekstrakti

näpuotsaga soola

1,5 l täispiima

Valmistamine

Kuumuta ahi 160C (pöördõhuga ahjus 140C). 

Sulata või madalas laias ahjukindlas potis. Lisa riis ja sega, kuni riis on võiga kaetud. Lisa suhkur, kaneel, vanill ja sool. Siis sega juurde piim.

Pane vorm ahju (ilma kaaneta!) ja küpseta 2 tundi, kuni riis on küps ja ahjupudrul on peal kena kuldne krõbe kate.

Lase enne serveerimist veidi jahtuda, aga serveeri soojalt või toatemperatuuril. 

Nipid ja soovitused:

  • Not Quite Nigella blogis on kasutatud risotoriisi (Arborio) ja putru küpsetatakse 150-kraadises ahjus 5 tundi. 
  • Ajakirjas Regal võetakse 150 g riisi kohta 2 liitrit piima. Magustoitu küpsetatakse tund aega 150 kraadi juures ja siis veel 5 tundi 110 kraadi juures. 
  • Our Modern Kitchen blogis kasutatakse piima asemel vahukoort ning lisatakse maitseks veidi kalvadost.  
  • Vaata ka Mimi Thorissoni versiooni siit.

Loe veel:

Retsept siit

LISA KOMMENTAAR