Kreemjas polenta fontina juustu ja seentega

Soojendav roog, mille "lihane" element tuleb hoopis praetud seentest.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l vett

2,5 dl maisimannat e. polentat

2 sl oliiviõli

115 g pruune šampinjone

1 küüslauguküüs

3 dl kuivatatud seeni (u 30 g)

2 tl värsket tüümiani

soola ja musta pipart

170 g riivitud Fontina juustu

Valmistamine

Pane kuivatatud seened kuumakindlasse kaussi. Kalla peale 5 dl keevat vett, siis pane raskuseks mingi taldrik peale. Lase 20 minutit paisuda, siis võta seened kurnlusikaga välja ja pane lõikelauale (seeneleotusvedelik hoia alles!). Pigista seened kuivemaks ja lase jahtuda. 

Kuumuta potis 1 liiter vett keemiseni, lisa 1,5 tl soola. Siis sõrista juurde maisimanna. Alanda kuumust, siis hauta maisimannat keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades, kuni maisimanna on pehme ja kogu vee endasse imanud (u 30 minutit). 

Samal ajal valmista seeneraguu. Lõika šampinjonid viiludeks. 

Kuumuta pannil oliiviõli, lisa värsked seened ja prae tugeval tulel segades 3-4 minutit, kuni seened pehmenevad. 

Siis alanda kuumust, lisa hakitud küüslauk ja kuumuta segades minut aega.

Lisa vees leotatud kuivatatud seened ja seeneleotusvedelik (vajadusel kurna läbi peene sõela). Lisa tüümian, maitseks 0,25 tl soola ja 0,5 tl musta pipart. 

Kata pann osaliselt kaanega ja hauta seeni 7-8 minutit, kuni vedelik on kokku keenud ja kaste kreemjas. 

Sega riivitud Fontina juust polenta hulka, maitsesta vajadusel soolaga. 

Serveerimiseks tõsta polenta taldrikutesse, peale seeneraguu. 

Loe veel:

Retsept on USA ajakirjast FineCooking (Breakfast 2011)

LISA KOMMENTAAR