1 sl oliiviõli
väike punt rohelist sibulat
1 jahusem kartul
750 ml köögiviljapuljongit
450 g külmutatud rohelisi herneid
väike peotäis münti
Juustuküpsised:50 g parmesani juustu
Supi jaoks kuumuta potis oliiviõli ja või. Lisa hakitud sibul ja kuubikuteks lõigatud kartul. Prae segades umbes 5 minutit, aga ära pruunista.
Lisa puljong, kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel u 10 minutit, kuni kartul on pehme.
Lisa herned ja kuumuta uuesti keemiseni, keeda u 3 minutit, kuni herned on pehmed.
Võta pott tulelt, lisa mündilehed ja püreesta saumikseriga või köögikombainis ühtlaseks.
Parmesaniküpsiste jaoks kuumuta grillahi tuliseks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Riivi parmesan peene riiviga, siis tõsta see kuue pika ribana küpsetuspaberile.
Küpseta kuumas ahjus minut aega või kuni juust on sulanud ja küpsised on kergelt kuldsed.
Tõsta supp taldrikutesse, puista peale hakitud münti ja rohelist sibulat. Kõrvale paku parmesaniküpsist.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mündi-hernesupp parmesaniküpsistega
Värske ja kevadine.