Mündi-hernesupp parmesaniküpsistega

Värske ja kevadine.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

väike punt rohelist sibulat

1 jahusem kartul

750 ml köögiviljapuljongit

450 g külmutatud rohelisi herneid

väike peotäis münti

Juustuküpsised:

50 g parmesani juustu

Valmistamine

Supi jaoks kuumuta potis oliiviõli ja või. Lisa hakitud sibul ja kuubikuteks lõigatud kartul. Prae segades umbes 5 minutit, aga ära pruunista.

Lisa puljong, kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel u 10 minutit, kuni kartul on pehme.

Lisa herned ja kuumuta uuesti keemiseni, keeda u 3 minutit, kuni herned on pehmed.

Võta pott tulelt, lisa mündilehed ja püreesta saumikseriga või köögikombainis ühtlaseks.

Parmesaniküpsiste jaoks kuumuta grillahi tuliseks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

Riivi parmesan peene riiviga, siis tõsta see kuue pika ribana küpsetuspaberile.

Küpseta kuumas ahjus minut aega või kuni juust on sulanud ja küpsised on kergelt kuldsed.

Tõsta supp taldrikutesse, puista peale hakitud münti ja rohelist sibulat. Kõrvale paku parmesaniküpsist.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 05.02.2025 18:26

Tegime 2022. aasta kevadel Hõbekulbi kokandustunnis: