300 g valget šokolaadi
100 g küpsiseid (malted milk biscuits)
100 g makadaamia pähkleid
200 g tillukesi valgeid ja roosasid vahukomme
4 väikest värsket maasikat
4 punast kirssi/murelit
Vooderda 20 cm x 20 cm koogivorm küpsetuspaberiga.
Pane tükkideks murtud valge šokolaad kuumakindlasse kaussi, siis tõsta see kergelt keeva vee kohale ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Sega ühtlaseks, siis tõsta kauss tulelt.
Sega hulka tükkideks murtud küpsised, makadaamiapähklid, suurem osa vahukommidest ja pool külmkuivatatud maasikatest. Sega, kuni kõik on hästi segunenud.
Tõsta segu ettevalmistatud koogivormi, suuru kergelt kokku.
Puista peale ülejäänud vahukommid ning külmkuivatatud maasikad. Suru taas kergelt kokku.
Tee pinnale kerged sisselõiked, et saaksid 16 ruutu (4x4). Aseta igale ruudule kas poolik murel või poolitatud maasikas, lõikepind ülal.
Pane vähemalt 3 tunniks või kuni järgmise päevani külmkappi tahenema.
Jahtunud kook võta vormist välja, lõika 16 ruuduks. Säilib külmkapis kinnises karbis 1-2 päeva.
Retsept siit.
Rocky road valge šokolaadi ja maasikatega
Kaunilt puna-roosa valge šokolaadiga külmkapikook a la Rocky Road.