100 g võid
300 g tükkideks murtud piimašokolaadi
50 g heledat siirupit (golden syrup)
300 g ingveriküpsiseid (ginger nut biscuits)
200 g värskeid mureleid
75 g valget šokolaadi
Pane 12 ilusamat murelit kõrvale. Teistelt eemalda varred ja kivid ja lõika murelid pooleks.
Pane potti või ja 150 g piimašokolaadi, samuti hele siirup. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni šokolaad ja või on sulanud ja kõik ühtlane. Tõsta pott tulelt.
Vooderda 20 cm x 20 cm koogivorm küpsetuspaberiga.
Peenesta pooled ingveriküpsistest köögikombainis. Lisa ülejäänud küpsised ja lülita kombain paar korda sisse, kuni saad väikesed tükid.
Pane küpsisetükid ja -puru kaussi, lisa poolitatud murelid. Sega juurde šokolaadisegu ning sega kõik hoolega läbi. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud vormi, suru nurkadesse ja pressi pealt ühtlaseks.
Võta kaks kuumakindlat kaussi ja pane ühe sisse tükeldatud valge šokolaad ja teise sisse ülejäänud piimašokolaad.
Sulata esmalt piimašokolaad vesivannis (ehk tõsta kauss väikeses potis keeva vee kohale ja sega, kuni šokolaad on sulanud). Määri sulatatud piimašokolaad küpsisepurusegule.
Sulata samal moel ka valge šokolaad ning nirista see sulanud piimašokolaadile. Tee puutikuga siiruviirulisi mustreid koogi pinnale.
Tõsta kaunistuseks peale 12 tervet murelit, et need šokolaadi sisse kinnituks.
Lase koogil vähemalt 2 tundi külmkapis taheneda. Siis lõika 12 ruuduks.
Retsept siit.
Šokolaadikook (küpsetamata)
Küpsetamata plaadikook