2,7 kg elusaid merivähke ehk homaare või ebalanguste (Southern Rock Lobsters)
punt värsket estragoni
punt värsket aed-harakputke
1 sidruni riivitud koor
soola ja valget pipart
Kuumuta grillplaat või -ahi keskmiselt tugevale kuumusele.
Pane ebalangustid 2 tunniks sügavkülma (see uinutab ebalangustid). Siis võta välja, pane selili lõikelauale (jalad seo kinni, et kõhualune kenasti välja paistaks). Pane terav nuga pea peale, kohe "suu" alla. Lõika esmalt pea läbi, siis piki selga sama suunas. Murra ebalangust lahti, et saad kaks poolikut.
Eemalda tumedad soolikad ja sisikond. Kui kasutad homaari, siis löö sõrad ristipidi kergelt pooleks lihahaamriga või suure noaga.
Sega toasoe pehme või, hakitud estragoni- ja harakputkelehed, sool-pipar.
Pane ebalangustipoolikud ahjuplaadile, lõikepind ülal. Nirista peale oliiviõli. Siis tõsta grillile, lõikepind allpool. Küpseta 4 minutit või kuni kergelt grillitriibuline.
Siis pööra ringi ja küpseta ka teiselt poolt 10 minutit, kuni liha on küps ja valkjas-klaasjas.
Tõsta lusika abil peale ürdivõi ning lase sel sulada.
Serveeri kuumalt koos sidrunisektoritega.
Retsept siit.
Grillitud ebalangustid ürdivõiga
See roog on inspireeritud Bretagne piirkonnast Prantsusmaal.