Grillitud ebalangustid ürdivõiga

See roog on inspireeritud Bretagne piirkonnast Prantsusmaal.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2,7 kg elusaid merivähke ehk homaare või ebalanguste (Southern Rock Lobsters)

punt värsket estragoni

punt värsket aed-harakputke

1 sidruni riivitud koor

soola ja valget pipart

võid

Valmistamine

Kuumuta grillplaat või -ahi keskmiselt tugevale kuumusele. 

Pane ebalangustid 2 tunniks sügavkülma (see uinutab ebalangustid). Siis võta välja, pane selili lõikelauale (jalad seo kinni, et kõhualune kenasti välja paistaks). Pane terav nuga pea peale, kohe "suu" alla. Lõika esmalt pea läbi, siis piki selga sama suunas. Murra ebalangust lahti, et saad kaks poolikut. 

Eemalda tumedad soolikad ja sisikond. Kui kasutad homaari, siis löö sõrad ristipidi kergelt pooleks lihahaamriga või suure noaga. 

Sega toasoe pehme või, hakitud estragoni- ja harakputkelehed, sool-pipar. 

Pane ebalangustipoolikud ahjuplaadile, lõikepind ülal. Nirista peale oliiviõli. Siis tõsta grillile, lõikepind allpool. Küpseta 4 minutit või kuni kergelt grillitriibuline. 

Siis pööra ringi ja küpseta ka teiselt poolt 10 minutit, kuni liha on küps ja valkjas-klaasjas. 

Tõsta lusika abil peale ürdivõi ning lase sel sulada. 

Serveeri kuumalt koos sidrunisektoritega.

Nipid ja soovitused:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR