15 vahukommi
15 kokteilkirssi
200 g suhkruga kondenspiima (nt Jaani kondenspiim)
veeretamiseks kookoshelbeid
Purusta digestiivküpsised köögikombainis või pane kilekoti sisse ja tambi pudrunuiaga pulbriks. Pane suurde kaussi.
Lõika vahukommid neljaks (kõige mugavam on seda teha köögikääridega), pane kaussi.
Lõika kokteilkirsid pooleks, pane kaussi.
Lisa kaussi kondenspiim. Sega kõik hoolega läbi - kõige lihtsam on seda teha käte abil. Kui segu on liiga kuiv, lisa veel sorts kondenspiima. Vormi "vorstiks".
Puista küpsetuspaberilehele või toidukilelehele kookoshelbeid, siis tõsta peale "vorst" ja veereta seda kookoshelvestes.
Siis keera küpsetuspaberisse/toidukilesse, otsad keera kinni.
Pane 4-6 tunniks külmkappi tahenema, siis lõika 15 viiluks :)
PIldi tegi Juta Kübarsepp. (1795)
Tere! Kust saab kokteilikirsse osta?
Tavalises toidupoes ka olemas.
Tetseptis toodud pildil vist ei ole kokteilikirsid? Kas oleks okei asendada kokteilikirsid kuivatatud kirssidega vm lahendus? Kokteilikirsid on hirmus magusad, sooviks need välja jätta ????
Fifteens
Kui meie lastel on "Kirju koer" ja "Kass Arturi kook", siis Põhja-Iirimaa lastel, täpsemalt Ulsteri lastel, on külmkapikook "Fifteens".