Fifteens

Kui meie lastel on "Kirju koer" ja "Kass Arturi kook", siis Põhja-Iirimaa lastel, täpsemalt Ulsteri lastel, on külmkapikook "Fifteens".

Kogus
15 viilu
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

15 Digestive-küpsist

15 vahukommi

15 kokteilkirssi

200 g suhkruga kondenspiima (nt Jaani kondenspiim)

veeretamiseks kookoshelbeid

Valmistamine

Purusta digestiivküpsised köögikombainis või pane kilekoti sisse ja tambi pudrunuiaga pulbriks. Pane suurde kaussi.

Lõika vahukommid neljaks (kõige mugavam on seda teha köögikääridega), pane kaussi. 

Lõika kokteilkirsid pooleks, pane kaussi. 

Lisa kaussi kondenspiim. Sega kõik hoolega läbi - kõige lihtsam on seda teha käte abil. Kui segu on liiga kuiv, lisa veel sorts kondenspiima. Vormi "vorstiks".

Puista küpsetuspaberilehele või toidukilelehele kookoshelbeid, siis tõsta peale "vorst" ja veereta seda kookoshelvestes. 

Siis keera küpsetuspaberisse/toidukilesse, otsad keera kinni. 

Pane 4-6 tunniks külmkappi tahenema, siis lõika 15 viiluks :)

Nipid ja soovitused:

  • Kook säilib kuni nädal aega külmkapis
  • Koogi võib ka sügavkülma panna. Kui paned terve koogi, siis keera see toidukilesse ja pane sügavkülma. Kui viilutatud koogi, siis pane viilude vahele tükike küpsetuspaberit, et koogitükid kokku ei kleepuks. 
  • Kokteilikirsside asemel sobivad hästi ka näiteks kuivatatud jõhvikad!

PIldi tegi Juta Kübarsepp. (1795)

LISA KOMMENTAAR

Merit
postitatud 07.04.2022 18:48

Tere! Kust saab kokteilikirsse osta?

Marge
postitatud 19.04.2023 18:20

Tavalises toidupoes ka olemas.

Diana
postitatud 05.04.2023 10:34

Tetseptis toodud pildil vist ei ole kokteilikirsid? Kas oleks okei asendada kokteilikirsid kuivatatud kirssidega vm lahendus? Kokteilikirsid on hirmus magusad, sooviks need välja jätta ????