2 suurt küüslauguküünt
8 anšoovisefileed (õlis)
4 lusikatäit võid
2-4 väikest kuivatatud tšillikauna
450 g orecchiette makarone
Lõika väikese terava noaga brokoliõisikud varre küljest lahti, tõsta kõrvale.
Koori brokolivarred (kuiv varreots ja kiuline koor viska komposti). Haki brokolivars peeneks. Koori ja haki küüslauk.
Pane potti kaks lusikatäit võid, hakitud küüslauk, anšoovised ja hakitud brokolivars. Murenda juurde kuivatatud tšilli, kata pott kaanega ning lase tasel tulel 8-10 minutit podiseda.
Keeda samal ajal orecchiette vastavalt pakendi juhistele soolaga maitsestatud vees al dente. Umbes 4 minutit enne keetmise lõppu lisa potti ka väikesed spargelkapsa- ehk brokoliõisikud.
Kurna makaronid ja brokoliõisikud, veidi keeduvett hoia alles. Kummuta makaronid ja brokoli anšoovise-küüslaugu-brokolivarre segu hulka. Võta pott tulelt.
Maitsesta soola ja pipraga, lisa juurde ülejäänud või ja suur peotäis riivitud Parmesani. Vajadusel lisa natuke pastakeeduvett, et kõik paremini seguneks.
Serveeri kohe, valmis roale puista peale veel riivitud Parmesani.
Retsept siit.
Orecchiette spargelkapsa ja anšoovisega
Orecchiette ehk tillukesed "kõrvakesed". Jamie Oliveri pastaretsept.