1 kg rooskapsaid
4 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
1 tl tšillihelbeid
2,5 dl riivitud Pecorino Romano juustu
pool sidrunit
Kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa puhastatud rooskapsad ja keeda 7-9 minutit, kuni rooskapsad on pehmed.
Nõruta ja pane jääkuubikutega ja veega täidetud kaussi, et rooskapsad edasi ei küpseks. Kui kapsad on täiesti jahtunud, siis nõruta hoolega ja pane köögipaberile tahenema.
Kuumuta ahi 220 kraadini.
Laota rooskapsad ahjuplaadile ning vajuta kruusi või purgi vms lamedaks. Patsuta siis jälle köögipaberiga üle, et liigne niiskus kätte saada.
Nirista peale oliiviõli, maitsesta julgelt soola-pipraga ning puista üle tšillihelvestega. Raputa rooskapsaid pannil natuke, et maitsed ühtlasemalt jaotuks.
Küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit.
Siis pööra kapsad spaatli abil ettevaatlikult ringi, puista peale Pecorino Romano juust. Küpseta veel 10-15 minutit, kuni rooskapsad on pehmed ja juust sulanud.
Võta kapsad ahjust välja. Pigista peale sidrunimahla ja tõsta kapsad serveerimisvaagnale.
Retsept siit.
Purustatud rooskapsad
Väga põnev viis rooskapsa serveerimiseks.