Purustatud rooskapsad

Väga põnev viis rooskapsa serveerimiseks.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
50 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg rooskapsaid

4 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

1 tl tšillihelbeid

2,5 dl riivitud Pecorino Romano juustu

pool sidrunit

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa puhastatud rooskapsad ja keeda 7-9 minutit, kuni rooskapsad on pehmed. 

Nõruta ja pane jääkuubikutega ja veega täidetud kaussi, et rooskapsad edasi ei küpseks. Kui kapsad on täiesti jahtunud, siis nõruta hoolega ja pane köögipaberile tahenema.

Kuumuta ahi 220 kraadini.

Laota rooskapsad ahjuplaadile ning vajuta kruusi või purgi vms lamedaks. Patsuta siis jälle köögipaberiga üle, et liigne niiskus kätte saada.

Nirista peale oliiviõli, maitsesta julgelt soola-pipraga ning puista üle tšillihelvestega. Raputa rooskapsaid pannil natuke, et maitsed ühtlasemalt jaotuks. 

Küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit.

Siis pööra kapsad spaatli abil ettevaatlikult ringi, puista peale Pecorino Romano juust. Küpseta veel 10-15 minutit, kuni rooskapsad on pehmed ja juust sulanud. 

Võta kapsad ahjust välja. Pigista peale sidrunimahla ja tõsta kapsad serveerimisvaagnale. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR