2 tl Hiina viievürtsisegu
Soovi korral:tükike võid
Eemalda Romaani lillkapsalt välimised lehed, aga hoia need alles. Lõika maha Romaani lillkapsa puine varreosa.
Aseta Romaani lillkapsas "püsti" ja lõika seejärel u 2 cm paksudeks steikideks. Aseta steigid ja kõik pudisenud tükid ahjupannile.
Lisa pannile ka kapsalehed, lõigates need enne piki rootsu peaaegu pooleks. (Siis küpsevad need kiiremini).
Puista pannile Hiina viievürtsisegu, siis korralik sorts oliiviõli. Sega läbi, et kõik oleksid vürtside ja õliga kaetud.
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Kuumuta ka praepann tugeval tulel. Lisa pannile steigid (need peaksid sisisema!). Prae mõlemalt poolt kuldseks, siis lisa pannile soovi korral tükk võid. Lase võil sulada, siis pööra lillkapsasteike võis.
(Veganliku versiooni jaoks kasuta lihtsalt veel oliiviõli või veganitele sobivat võiasendajat).
Pane steigid tagasi pannile, lisa ka kõik pannimahlad.
Aseta pann eelnevalt kuumutatud ahju ja küpseta 15-20 minutit või kuni lillkapsasteigid on keskelt pehmed.
Tõsta vaagnale, nirista peale Sriracha kastet soovi korral.
Retsept siit.
Romaani lillkapsa steigid
Tervest Romaani lillkapsast (sh lehed) lõigatud steigid praetakse esmalt viievürtsisegu ja rasvainega, siis küpsetatakse ahjus. Soovi korral lisa Sriracha kastmega särtsu.