2 sl oliiviõli
1 peeneks hakitud šalottsibul
850 g väiksemaid pruune šampinjone
2 sl Marsala vein või šerrit
120 ml kana- või köögiviljapuljongit
1 sl võid
Puhasta seened, lõika neljaks.
Kuumuta kõrge praepann keskmisel tulel. Lisa õli ja kuumuta 30 sekundit.
Siis lisa šalottsibul ja 0,5 tl soola ja prae umbes 2 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab. Sega tihti!
Lisa šampinjonid ja 0,5 tl soola, samuti tüümianioksad. Kuumuta tihti segades umbes 10 minutit, kuni seentest on eraldunud vedelikku ja seened pruunistuma hakkavad.
Kalla pannile Marsala, siis puiljong ja vajadusel veidi soola. Alanda kuumust ja lase tasasel tulel kaane all podiseda 5 minutit.
Siis eemalda kaas, tõsta veidike kuumust ja kuumuta umbes 5 minutit, kuni vedelik on kokku keenud poole võrra.
Eemalda tüümianioksad, sega juurde või ja serveeri. .
Retsept siit.
Giada Marsala seened
Itaalia päritolu USA koka Giada De Laurentiis'i retsept. Sobib nii kanaliha, sealiha kui ka veiseliha kõrvale. Giada ise serveerib seda "Chicken Milanese" juurde.