Viski-karamellikaste

Burbooni viskiga karamellikaste sobib imehästi jäätise või nt saiavormi lisandiks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g suhkrut

1 dl vett

1 dl burbooni viskit

75 g magedat võid

Valmistamine

Kuumuta tasasel tulel potis pidevalt segades suhkrut, kuni suhkur on sulanud ja muutub heledaks. Kuumuta (aga ära enam sega!) kuni suhkur muutub tumekuldseks ja karamelliseerub.
Eemalda pott tulelt ja lisa ettevaatlikult poti serva pidi vesi ja burbooni viski.
Pane pott tagasi tulele ja kuumuta segu pidevalt segades kuni karamell on lahustunud.
Lisa või ja sega ühtlaseks.
Tõsta pott tulelt, lase kastmel veidi jahtuda ja serveeri soojalt jäätise või saiavormiga.

Tesco retsept (Butterscotch Bourbon Sauce).
LISA KOMMENTAAR