360 g vanilje või kohvi küpsiseid
250-300 g marmelaadikomme
1 dl rosinaid
3 sl kakaopulbrit
150 g pehmet võid
200 g e. pool purki suhkruga kondenspiima
Purusta küpsised, haki marmelaadikommid tükkideks. Sega kausis koos kakao ja rosinatega.
Sulata potis või, lisa vähehaaval kondenspiim ja sega, kuni saad ühtlase massi.
Tõsta segu toidukilele või küpsetuspaberile ja vormi pikaks vorstiks. Keera kilesse/paberisse.
Lase vähemalt 2 tundi kuni üleöö külmkapis taheneda.
Retsept on pärit ajakirjast Kodukiri (jaanuar 2003, Angeelika Kang). Juuresoleva foto saatis kasutaja LIISI.
kleepuv vms nagu olime kuulnud see polnud. ääretult maitsev aga küll. sees olid ka veel rummirosinad :p
Sama lugu,ei tulnud selline kõva vms,vaid suhteliselt pehme.Maitse on tõesti hea aga peaks olema selline kõva mass. :)
sama siin
just see, mis ta olema peab. Kiidan seda kondenspiimaga varianti!
Mõnus klassika. Kasutasin šokolaadimaitselisi küpsiseid ja mõned digestive-küpsised. Rosinate asemel lisasin hakitud sarapuupähkleid.
tegin seda oma Rootsi töökaaslastele nö lahkumispeol pakkumiseks-kõik olid vaimustuses :) eriti tekitas elevust nimi spotted dog :D kasutasin Digestive küpsiseid, kuna muud polnud saada-hannab sellise huvitava liivase krõmpsuva tekstuuri...hästi magus kook tuleb ja siiski pisut kleepuv-ma järgmine kord serveeriks taldrikult koos suhkruta maasikatoormoosiga näiteks. aga kindlasti läheb kordamisele.
Oii.. kui hea mul läheb hetkel 2. kord. Lihtne on teha ja on maitsev , soovitan kõigile!
Minu arvates tuleb parem tulemus, kui panna täpselt poole vähem küpsiseid.
ei
Soovitan segu enne külmikusse panekut umbes pool tundi hoida toatemperatuuril, et küpsisetükid imaksid endasse veidi niiskust. Peale seda on külmikust võetud kook paremini lõigatav.
Minu lemmik!!!
Minul ka!
Same here
Ma Teen Homme Üksinda Kirjut Koera Lahe
Tubli Bianka! :))
Kasutasin keedetud kondenspiima. Sobis väga hästi.
See on üks väga kena konsistentsiga, täitsa turukõlblik kook ;) Kondenspiim aitab ehk ka rasvasisaldust vähendada. Lapsed nõuavad alailma - ja selleks et saada, haamerdavad 5-aastasedki küpsiseid ja lõiguvad marmelaadi. Tore töö!
Meie pere lemmik! Lapsed ise teevad ja kondenspiim annab mõnusat pehmust (ja vähendab rasvasisaldust ;) )
See on nii megahea teen seda kookosrasvaga nüüd teist korda juba ja rosinate asemel on tume šokolaad
Mõnus! Minu lemmikviis kirju koera tegemiseks on justnimelt kondenspiimaga!
Suurepärane retsept! Meie panime kondenspiima asemel halvaad ning rosinad asendasime šokolaadiga :)
Kasutasin kakaoga kondenspiima ja sai imehea!
sama siin
SEDA MA POLE VEEL PROOVINUD AGA MA ARVAN ET SEE TULEB HEA
Tuleb ja !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Enne või siis kodentspiim
Soovitan lisada enne kodentspiima siis kakao ja siis või.
Kirju koer (kondenspiimaga)
Kui soovid, siis leota rosinaid esmalt rummis - aga siis serveeri kooki vaid täiskasvanutele :)