Kirju koer (kondenspiimaga)

Kui soovid, siis leota rosinaid esmalt rummis - aga siis serveeri kooki vaid täiskasvanutele :)

Kogus
15 viilu
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

360 g vanilje või kohvi küpsiseid

250-300 g marmelaadikomme

1 dl rosinaid

3 sl kakaopulbrit

150 g pehmet võid

200 g e. pool purki suhkruga kondenspiima

Valmistamine

Purusta küpsised, haki marmelaadikommid tükkideks. Sega kausis koos kakao ja rosinatega.

Sulata potis või, lisa vähehaaval kondenspiim ja sega, kuni saad ühtlase massi.

Tõsta segu toidukilele või küpsetuspaberile ja vormi pikaks vorstiks. Keera kilesse/paberisse.

Lase vähemalt 2 tundi kuni üleöö külmkapis taheneda.

Retsept on pärit ajakirjast Kodukiri (jaanuar 2003, Angeelika Kang). Juuresoleva foto saatis kasutaja LIISI.

LISA KOMMENTAAR

Kardemon
postitatud 10.03.2009 08:56

kleepuv vms nagu olime kuulnud see polnud. ääretult maitsev aga küll. sees olid ka veel rummirosinad :p

Pille
postitatud 18.04.2017 18:50

Kardemoni saadetud foto:

janza
postitatud 27.02.2010 12:00

Sama lugu,ei tulnud selline kõva vms,vaid suhteliselt pehme.Maitse on tõesti hea aga peaks olema selline kõva mass. :)

artem
postitatud 26.09.2023 18:51

sama siin

Aniitram
postitatud 26.05.2010 10:49

just see, mis ta olema peab. Kiidan seda kondenspiimaga varianti!

Liisi
postitatud 21.06.2010 12:21

Mõnus klassika. Kasutasin šokolaadimaitselisi küpsiseid ja mõned digestive-küpsised. Rosinate asemel lisasin hakitud sarapuupähkleid.

Pille
postitatud 18.04.2017 18:50

Liisi saadetud foto:

tziiki
postitatud 24.06.2010 00:56

tegin seda oma Rootsi töökaaslastele nö lahkumispeol pakkumiseks-kõik olid vaimustuses :) eriti tekitas elevust nimi spotted dog :D kasutasin Digestive küpsiseid, kuna muud polnud saada-hannab sellise huvitava liivase krõmpsuva tekstuuri...hästi magus kook tuleb ja siiski pisut kleepuv-ma järgmine kord serveeriks taldrikult koos suhkruta maasikatoormoosiga näiteks. aga kindlasti läheb kordamisele.

Liisu
postitatud 29.05.2012 20:56

Oii.. kui hea mul läheb hetkel 2. kord. Lihtne on teha ja on maitsev , soovitan kõigile!

liselm
postitatud 31.08.2013 10:20

Minu arvates tuleb parem tulemus, kui panna täpselt poole vähem küpsiseid.

ei
postitatud 23.02.2022 22:11

ei

kat-kat
postitatud 06.04.2014 15:45

Soovitan segu enne külmikusse panekut umbes pool tundi hoida toatemperatuuril, et küpsisetükid imaksid endasse veidi niiskust. Peale seda on külmikust võetud kook paremini lõigatav.

nicki
postitatud 13.09.2014 20:19

Minu lemmik!!!

tuisu
postitatud 04.11.2015 10:53

Minul ka!

Dick
postitatud 09.04.2024 19:48

Same here

Bianka (9)
postitatud 18.01.2015 20:53

Ma Teen Homme Üksinda Kirjut Koera Lahe

Lotte
postitatud 09.01.2021 15:12

Tubli Bianka! :))

Tiina
postitatud 15.08.2015 09:08

Kasutasin keedetud kondenspiima. Sobis väga hästi.

Saale
postitatud 03.10.2015 19:35

See on üks väga kena konsistentsiga, täitsa turukõlblik kook ;) Kondenspiim aitab ehk ka rasvasisaldust vähendada. Lapsed nõuavad alailma - ja selleks et saada, haamerdavad 5-aastasedki küpsiseid ja lõiguvad marmelaadi. Tore töö!

Saale
postitatud 15.12.2016 15:08

Meie pere lemmik! Lapsed ise teevad ja kondenspiim annab mõnusat pehmust (ja vähendab rasvasisaldust ;) )

Reili
postitatud 26.12.2016 13:25

See on nii megahea teen seda kookosrasvaga nüüd teist korda juba ja rosinate asemel on tume šokolaad

Martiina
postitatud 18.04.2017 18:49

Mõnus! Minu lemmikviis kirju koera tegemiseks on justnimelt kondenspiimaga!

Yelena
postitatud 24.06.2022 15:08

Suurepärane retsept! Meie panime kondenspiima asemel halvaad ning rosinad asendasime šokolaadiga :)

Koer
postitatud 19.09.2023 08:45

Kasutasin kakaoga kondenspiima ja sai imehea!

gfehdvbef
postitatud 26.09.2023 19:11

sama siin

MAIRON
postitatud 24.02.2024 16:26

SEDA MA POLE VEEL PROOVINUD AGA MA ARVAN ET SEE TULEB HEA

Dick
postitatud 09.04.2024 19:50

Tuleb ja !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Enne või siis kodentspiim

KAsulik
postitatud 09.04.2024 19:51

Soovitan lisada enne kodentspiima siis kakao ja siis või.