värskeid austerservikuid või leht-kobartorikuid (maitake) või lõvilakk-korallnarmikuid
mahedamaitselist õli
soola ja musta pipart
Võta kaks panni, üks veidi suurem ja teine tsipa väiksem. Kontrolli, et pann oleks ka altpoolt hoolikalt pestud või "vooderda" fooliumiga!
Kuumuta suurem praepann keskmisel kuumusel, lisa natuke õli, et panni pind oleks kergelt kaetud.
Kui pann on kuum, siis lisa pannile seened kas ühe suure tükina või murra kergelt väiksemaks. Kohe, kui kuuled, et seened sisisevad, aseta peale väiksem pann ja lase malmpanni raskusel seened kokku pressida.
Küpseta seeni, panni aeg-ajalt surudes (pajakinnas käes, sest seeneaur võib kõrvetada!). Kui seened on altpoolt kenasti kuldpruuniks küpsenud, siis tõsta pann üles, pööra seened ringi, lisa veidi õli.
Kata uuesti panniga ja prae seened ka teiselt poolt. Kui pannile vedelikku jääb, siis tõsta pealmine pann ära ja lase seenevedelikul aurustuda.
Siis alanda kuumust, maitsesta seened soola-pipraga. Serveeri.
Idee siit. Pildid tegid Juta Kübarsepp (avafoto, kasutatud lõvilakku) ja Pille Petersoo (kasutas austerservikuid).
Praetud austerservikud
Selle roa tegemiseks on vaja kahte rasket praepanni. Nii võib valmistaa ka lõvilakk-korallnarmikuid ja leht-kobartorikuid.