1 kg jahuseid kartuleid (nt Maris Piper)
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl tšillihelbeid
200 g spinatit
500 g lõhefileed
2 sl tandoori või tikka karripastat
Kuumuta ahi 200 C (pöördõhuga ahi 180C).
Pese kartulid ja lõika 2 cm tükkideks. Keeda soolaga maitsestatud vees 6 minutit, siis nõruta ja lase sõelal paar minutit taheneda.
Siis kalla kartulid ahjupannile, lisa 1 sl õli, kollajuur, vürtsköömned ja tšillihelbed ning maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega kartulid vürtsidega läbi. Küpseta 20 minutit, poole küpsetamise peal kartuleid korra segades.
Pane spinatilehed sõelale ja kalla peale kannutäis värskelt keedetud vett - see aitab spinatit "närtsitada". Suru spinat puulusika abil võimalikult kuivaks.
Määri lõhefileele india karripastat, nirista peale õli.
Sega spinat kartulite hulka, tõsta maitsestatud lõhefilee kartulitele, nahapool all.
Tõsta veidi kuumust (220 C/pöördõhuga 200 C) ja küpseta rooga veel 20-25 minutit või kuni lõhefilee on parajalt küps.
Tõsta lõhe korra kartulite pealt ära, siis nirista rõõsk koor kartulitele-spinatile ja sega läbi. Tõsta lõhefilee tagasi.
Serveeri koos sidrunisektoritega.
Retsept siit.
Sag aloo ja lõhe (ahjupanniroog)
Sag aloo (ka "aloo saag") on Indiast Punjabist pärit roog, mis koosneb keedetud või praetud kartulitest ("aloo") lehtsinepilehtedest. "Lääneriikides" kasutatakse viimaste asemel tavaliselt spinatit. Siin roas on sag aloo saanud kaaslaseks vürtsika lõhefilee.