Ahjukartulid pardirasva ja estragoniga

Austraalia koka Donna Hay retsept. Algretseptis on kasutatud kahte erinevat sorti kartuleid - mõlemad pigem salatikartulid ("waxy"), sortideks kipfler ja Dutch cream.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

120 g pardirasva

1,5 kg kartuleid (waxy kipfler)

1 kg kartuleid (waxy Dutch cream)

8 värsket estragonioksa

soola ja musta pipart

2 sl terasinepit

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C. 

Pane pardirasv suurele ahjupannile ja tõsta 5 minutiks ahju sulama.

Koori kartulid, lõika pooleks. Laota ahjupannile, lisa ka pooled estragonioksad ja maitsesta soola-pipraga. Sega.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega või kuni kartulid on kuldsed ja krõbedad.

Puista peale veidi helbesoola, serveeri sinepi ja ülejäänud estragoniga.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR